Adres
Heereweg 10, 2161 AG Lisse

Telefoon
0252 433030

E-mail
info@nachtegaal.nl
facebook hotel restaurant event centre casino nachtegaal lisse   twitter hotel restaurant event centre casino nachtegaal lisse     

LUNCH   
Tot 17:00 uur verkrijgbaar, voor een uitgebreide lunch zie ook diner   
    
***************   
Brood gerechten   
Rustieke bol met jonge kaas, oude kaas of ham 4,50
Italiaanse bol met filet americain, gesnipperde ui, augurk en mayonaise 5,50
Huisgerookte zalm op brood, met mierikswortelcrême en kappertjes 10,50
Gezonde meergranenbol met ham, kaas en ei 6,50
Broodje carpaccio "De Nachtegaal" 8,50
Rustieke bol gevuld met warme Oosterse kip, paksoi, paprika en rode ui 8,50
Ciabatta met gesmolten buffelmozzarella, basilicum en trostomaatjes 8,50
Clubsandwich met gerookte kip en ei, bacon en kerrie-mayonaise 9,50
Clubsandwich met gerookte zalm, komkommer, mierikswortelcrême en kappertjes 10,50
Broodje van de week, met elke week een nieuwe verrassende salade 6,50
    
***************   
Warme gerechten   
Ossenhaas biefstuk "Loei Goed" met wit brood en braadjus - 180 gram 18,50
Ossenhaas biefstuk "Loei Goed" met wit brood en braadjus ook verkrijgbaar in 250 gram 24,75
Kibbeling van kabeljauw met ravigottesaus, frites en gemengde salade 9,50
Black Angus hamburger op een grote sesambol met cheddar cheese en jalapeno pepers 8,50
Saté van ossenhaas in teriyakisaus met frites en mayonaise 20,50
Uitsmijter ham, kaas of spek of voor de liefhebber alle drie 8,50
Omelet met champignons, bacon en fijne groenten 8,50
De beste kalfskroketten (2 stuks) op zachte bolletjes met mosterd 7,50
    
***************   
Maaltijdsalades   
Oosterse salade met gewokte ossenhaaspuntjes met een dressing van teriyakisaus 18,50
Hollandse salade met gemarineerde en gegrilde kipfilet, bacon, ei en kaas 14,50
Salade met gerookte zalm, ei en mierikswortelcrème 16,50
    
***************   
3 soorten brood met licht gezouten boerenroomboter, aïoli en tapenade 5,50
    
Bitter- & borrelgarnituur is de gehele dag verkrijgbaar   
    
    
DINER   
Verkrijgbaar tot 22:00 uur   
    
***************   
Voorgerechten   
3 soorten brood met licht gezouten boerenroomboter, aïoli en tapenade 5,50
Soep van de dag met stokbrood en boter 5,50
Gerookte zalm en gerookte IJsselmeerpaling geserveerd met een creme van mierikswortel 11,50
Carpaccio op de wijze van "De Nachtegaal" 10,50
Jamon iberico "Bellota grand reserva" - 38 maanden gerijpt 11,75
Gebakken grote garnalen in knoflook olie 11,50
Plankje met Spaanse en Italiaanse bites, o.a. coppa stagionata, prosciutto, serrano- en ibericoham 11,75
King Crab en lauw-warme coquilles op een salade met Hollandaisesaus en een vleugje limoen 15,50
Plateau "fruits de mer" met o.a. kreeft, oesters, gekookte gamba's en Hollandse garnalen 19,50
    
***************   
Hoofdgerechten   
Ossenhaas biefstuk "Loei Goed" met wit brood en braadjus - 180 gram*18,50
Ossenhaas biefstuk "Loei Goed" met wit brood en braadjus ook verkrijgbaar in 250 gram*24,75
Pikante spareribs met Amerikaanse cowlslaw*16,50
Iberico varkenshaas medaillions met een romige saus van bospaddestoelen*16,50
Gegrilde zalmmoot met een blanke botersaus*15,50
Kipsaté met kroepoek en mini loempiaatjes*12,50
Saté van ossenhaas in teriyakisaus*17,00
Wienerschnitsel (varkensvlees)*13,50
    
***************   
* maak zelf uw keuze voor bijgerechten   
    
Bijgerechten   
Frites met mayonaise 3,50
Gemengde salade 4,00
Gebakken champignons 3,00
Gebakken aardappels 3,50
Gebakken uien 1,75
Pepersaus 2,00
Satésaus 2,00
    
 ***************   
Gerechten van het seizoen   
(inclusief een bijpassend garnituur)   
    
Warm gerookte spicy runder short-ribs overgoten met een saus van appelcider, Engelse mosterd, 21,50
tabasco en zwarte peper met een zomerse salade en krokant knoflookbrood   
Boterzachte picanha (runderstaartstuk) met chimmy churrie geserveerd in een rustique 22,50
gietijzerenpannetje en afgeblust met dragonboter   
Kabeljauwfilet met mosseltjes en garnaaltjes in bearnaisesaus op een aardappelpuree met lenteui 20,50
    
***************   
Nachtegaal Specials   
(inclusief een bijpassend garnituur)   
Visschotel met diverse Noordzeevis van visspecialist Baaij uit Lisse 27,50
Kreeft - 500 gram - in garnalensaus 32,50
Voor de echte vleesliefhebber, een Ierse tomahawk steak van de grill (aan tafel getrancheerd) met 65,00
een smeltende cafe de Paris boter (2 personen)   
    
***************   
Maaltijdsalades   
Oosterse salade met gewokte ossenhaaspuntjes met een dressing van teriyakisaus 18,50
Hollandse salade met gemarineerde en gegrilde kipfilet, bacon, ei en kaas 14,50
Salade met gerookte zalm, ei en mierikswortelcrème 16,50
    
***************   
Desserts   
Grand dessert "Du Chef" 9,50
Hollandse aardbeien in Romanoff saus met vanille roomijs 8,50
Crêpes Suzette, geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus 10,50
Dame Blanche met warme chocoladesaus 6,50
Vruchtenijs met verse vruchten 6,50
Boerenkaasplankje met kazen van de Boerderijwinkel "Elsbroekerwei" uit Hillegom 11,50
geserveerd met een glaasje Château de Beaulon   
Koffie met mignardises of een likeur 8,50
    
***************   
VEGETARISCH MENU   
Verkrijgbaar tot 22:00 uur   
    
Voorgerechten   
Paddestoelenbouillon met verse tuinkruiden 5,50
Gegratineerde mozzarella mettros tomaatjes, kruidencrostini en pesto 8,50
    
Hoofdgerechten   
Gegrilde groene asperges met bearnaisesaus, voorjaarsgroenten, honingtomaatjes en lenteui 17,50
Witlofsalade met walnoten en "bleu de Brabant "geserveerd met een warme ragout van bospaddestoelen 17,50
en zwarte truffel   
    
***************   
Voor in uw agenda:   
    
Elke 1e vrijdag van de maand   
CHRIS' VISMARKT   
Verse vis op crushed ijs van visspecialist Baaij uit Lisse   
Bel en reserveer uw gewenste vis keuze   
    
    
Elke laatste zaterdag van de maand   
"DINER DANSANT"   
A la carte dineren met live muziek, vanaf 19:00 uur   
Reserveer uw tafel en geniet van de sfeervolle avond   
    
    
Allergenen of vegetarisch ? Vraag advies aan onze chef-kok Chris Jager of onze sous-chef Michael Kloek